‘Ik stuur mijn studenten regelmatig een persoonlijke mailtje’

4
Katrien Timmers

Katrien Timmers is voorzitter van de gemeente- en de OCMW-raad in Houthalen-Helchteren. Ze geeft les in de HBO verpleegkunde te Genk.

“Wanneer de lockdown wordt aangekondigd, komt het gevoel van ongerustheid, de onwerkelijkheid plots heel dichtbij. Ik ben leerkracht maar ook verpleegkundige en moeder. De ene online meeting na de andere kondigt zich aan. Het is een hele uitdaging, want een draaiboek bestaat er niet. Ik moet uit mijn comfortzone stappen. Lesgeven van thuis uit, digitaal, terwijl er ook drie kinderen rondlopen.”

Dezelfde leskwaliteit aanbieden

“Op 19 maart starten we met het online lesgeven. Een vreemde dag. We moeten anticiperen en reageren op zaken die totaal nieuw zijn. Niet alleen de docenten, maar zeker ook onze leerlingen. Eerlijk? Ik heb nog nooit zoveel werk gehad als tijdens deze weken. Nog nooit zoveel nagedacht over manieren om digitaal toch dezelfde leskwaliteit te kunnen bieden als anders. Ik mis het persoonlijk contact met mijn studenten, de leuke gesprekken en hun grappige opmerkingen. Ik mis mijn collega’s.”

‘Ik mis het persoonlijk contact met mijn studenten, de leuke gesprekken en hun grappige opmerkingen.’

Zwart voor de ogen

“Om de intrinsieke motivatie van mijn studenten te verhogen, stuur ik hen regelmatig een persoonlijk mailtje. Gewoon even vragen hoe het met hen gaat, of de verwerking van de leerstof lukt, of ze nog vragen hebben, bekommernissen, ergernissen …

Na de paasvakantie wordt het me even zwart voor de ogen. De preteaching voor de kinderen komt er nog eens bij. Timemanagement is belangrijker dan ooit. We zijn er bijna en ik durf nu zeggen: ik ben trots! Trots op mijn digitale vooruitgang, trots op de veerkracht van mijn collega’s, mijn studenten en mezelf.”Meer klasverhalen

‘Een student moest meer dan 10 mensen op één afdeling afgeven’

‘Ik weet nu al dat volgend schooljaar voor sommige kinderen heel zwaar zal zijn’

Johan Duyck: ‘Ik was er altijd voor mijn studenten’

Lianna Mkrtchyan: ‘Mijn doel is om iedereen mee te krijgen’

Conny Willems: ‘Afstandsleren met kleuters, hoe doe je dat?’

Geschiedenisleerkracht Ward Baeten: ‘Via YouTube bouw ik een nieuwe invalshoek op voor mijn vak’

‘De kinderen genieten ervan opnieuw naar school te komen’

‘Online zijn de studenten minder snel afgeleid’

‘Ik dacht: dit duurt maar even. Ik had het zwaar mis’

‘In de kerk en parochiezaal is het rustig lesgeven. Al valt de wifi vaak uit.’

‘Tot onze grote verbazing ging het van thuis uit lesgeven wel vlot’

‘Ik stuur mijn studenten regelmatig een persoonlijke mailtje’

Frank Hellemans: ‘Digitaal dieet voor ‘stomme’ studenten is slechts noodrantsoen’

‘Met veel trots kijk ik toe hoe mijn leerkrachten hun grenzen verleggen’

‘Frustrerend’ is het woord dat alles samenvat

Comments are closed.